Westland Media  Eevenementen 

 

Nationale Zomerbloemententoonstelling trekt 15.000 bezoekers 

Maandag 12 September 2016; NEWS ... De 31ste. Nationale Zomerbloemen tentoonstelling in Naaldwijk die gehouden is van 8 tot 12 september, heeft 15.000 bezoekers getrokken. Opvallend is de terugloop van bezoekersaantallen in de laatste jaren van dit prachtige evenement. Een dergelijk tentoonstelling is in al zijn  bloemenpracht zeker het aanschouwen waard.

Er zijn mensen die domweg ieder jaar een bezoek brengen aan de tentoonstelling, maar er is ook een percentage mensen die zeggen,´we hebben het wel gezien´. Jammer. Méér reclame buiten Westland zal misschien mensen doen besluiten deze mooie tentoonstelling te bezoeken.

Voorlopig zijn er al weer plannen voor de 32ste. editie aankomend jaar.

 
 

 

                                                          

                                                                                                                                                  

Nederlandse Veteranendag 2016

Zondag 26 juni 2016; NEWS ... Op zaterdag 25 juni werd de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag. Dit jaar duurde de stoet van Veteranen bijna anderhalf uur en lopen langzamerhand wel heel wat merkwaardige figuren mee. Het mag niet zo worden dat Veteranen steeds meer hun eigen groepje vormen zoals een groep die een bord voerden met de tekst; 'Veteranen in dienst van NS, en Veteranen in dienst van HTM'. Zij maken zich wel belachelijk, en je hoorde de reacties van het toekijkende publiek. Wanneer komen de Veteranen werkzaam van Philips, Blokker, Albert Heijn, en ga zo maar door, aan de beurt? Veterandag moet een serieus en waardig gebeuren blijven waar de organisatie zeker naar moet kijken.

 

 

                                                                                                                                                                                              

 

  

                                                                                Para-eenheid van het Korps Mariniers                                                                                                          

 

   

Later op het Malieveld waren mooie informatiestands te zien en werd een leuk en vrolijk programma op het grote podium gegeven. Té veel Veteranen, of wat hier voor doorgaat, gedragen zich niet altijd als (ooit) gezagsdragers door hun uitmonstering en overmatig drankgebruik. Geen reclame voor de krijgsmacht, maar dit is ook zeker niet representatief voor de huidige krijgsmacht

Ook opvallend was juist het nette gedrag van de huidige militairen die daar, ook zwaar gedecoreed, rondliepen en  wel waardig aan hun functie en uniform uiting gaven. Niks op aan te merken. Je hoefde maar iets te vragen aan de standhouders en je werd keurig te woord gestaan. Uiteindelijk hebben we nu een beroepsleger waar de meeste die op uitzending zijn geweest zoveel hebben meegemaakt waar veel Veteranen geen notie van hebben, zo lijkt het.

 

   

     

              Bevelhebber der strijdkrachten, generaal Middendorp                       Papua Nieuw- Guinea blijft leven                                                                                    

Veteranendag moet uiteraard blijven bestaan om waardering te geven aan zij die het echt verdienen. Niet aan een stel losgeslagen ex-militairen die ooit als dienstplichtige in een vredes-of oorlogsgebied, slechts drie of zes maanden, hebben gezeten. Respect voor zij die het verdienen. De wereld is verandert, onze huidige soldaten ook. Zij gaan van missie naar missie voor onze veiligheid, juist hun bescheidenheid siert ze, daar zijn geen echte versierselen voor nodig, vinden ze zelf.

Reageren? JohnNavarro@live.nl

 

Tekno Event 2016 druk bezocht 

Maandag 16 mei 2016; NEWS ... Het Tekno Event 2016 is in het Pinksterweekend iS wederom druk bezocht. Dit jaar waren er  ook prachtig beschilderde vrachtauto`s uit Engeland en Duitsland. Ook de Nederlandse trucks worden steeds meer beschilderd met taferelen van uiteenlopende aard. "Het gaat om de show maar ook een opdrachtgever vindt het vaak leuk hun vracht door een beschilderde wagen te laten vervoeren", zei een van de truckers.  "Wat zegt U?... of het duurder is met zo`n mooi uitgedoste wagen? Nee hoor. Wij hebben te maken met concurrentie, en daar moeten wij ons in aanpassen". 

 

          Reageren? JohnNavarro@live.nl

                                                                                                            

 

              Groots jubileumconcert Musica 

foto WKVM

Zaterdag 9 april 2016; NEWS ... "Het was prachtig, het was zelfs groots, Musica heeft zichzelf overtroffen, dit is geen 'gewoon amateurkoor' meer ... zo`n uitvoering met 150 koorleden en déze professionele solisten" ... dit waren enkele opmerkingen na afloop van het concert.

De Westlandse Koor Vereniging MUSICA gaf afgelopen vrijdagavond zijn 25 jarig jubileumconcert in de uitverkochte St. Jan de Doperkerk in Wateringen. Het gevarieerde programma bestond voor een deel uit werken die het koor de afgelopen 25 jaar heeft uitgevoerd, waar Tom Parker met zijn London Chorale een belangrijke rol in speelde.

De muziekkeuze van het koor heeft een klassieke basis maar schuwt niet ook populaire werken, zoals werken van Frida Boccora en Bright Eyes van Art Garfunkel, te zingen. De grote variatie van de muzikale werken maakt dit koor aantrekkelijk om naar te luisteren. De meeste klassieke werken zijn gearrangeerd voor dit koor, en daardoor zeer toegankelijk voor een breed publiek.

foto WKVM

Wendy Krikken en Jasper Leever

De professionele zangsolisten, Petra Berger, Wendy Krikken en Jasper Leever voerden samen met het koor prachtige werken uit. Zonder iemand tekort te doen was het eerste optreden bij Musica van Bas-Bariton Japer Leever, een groot succes. Samen met de mannen van het koor zong hij II Santo Nome uit La Forza del Destino van Giuseppe Verdi ... waarna de kerk 'ontplofte' van enthousiasme. Dit was overweldigend ..! Jasper Leever (1990) wordt gezien als een groot zangtalent waar we nog veel van zullen horen.

De goede muzikale begeleiding bestond uit HI-FIVE, Arthur Postma, Peter Bontje, Arnoud de Groen en de prachtig spelende harpiste, Reinilde Buys. De algehele leiding was in handen van dirigent Gerard Breas die het koor op een hoog niveau heeft kunnen brengen, en kan terugkijken op een succesvolle uitvoering.

Reageren? info@westlandmedia.nl

 


 

 35.000 bezoekers bij Kom in de Kas 2016

 

Zondag 3 april 2016; News ... Wederom is de 39ste. 'Kom in de Kas' een succes geworden. Het (voorspelde) mooie weer heeft daar zeker een rol bij gespeeld. Bij het bezoeken van de bedrijven viel op dat veel kwekers zich van hun beste kan wilde laten zien, maar er waren ook kwekers die hun gewassen zo hadden afgeschermd dat er niks of weinig te zien was. Hier moet de organisatie zeker de volgende editie aandacht aan besteden. Natuurlijk is er begrip, als er zoveel mensen in de kas komen, dat er ziektes kunnen worden overgebracht, 'maar dan moet een kweker gewoon niet meedoen'. Hiervoor is alle begrip.

 

De vele fietsers die de wandelaars soms 'bijna van de sokken reden', moet toch meer aandacht aan besteed worden. Het is begrijpelijk dat veel mensen met de fiets komen omdat de afstanden van de route best lang is om te lopen. Maar desalniettemin moet de voetganger beter beschermd worden. Misschien voetpaden, bij de volgende editie?

Het vervoer met de pendelbussen liep vlot. De presentatie in de bussen, wat mensen konden verwachten bij hun bezoek, oogstte veel waardering. Over het algemeen kon je merken dat de organisatie goed zijn best heeft gedaan alles in goede banen te leiden. Mooi zo. Op naar de 40ste. editie in 2017.

Reageren? info@westlandmedia.nl

 

Kom in de Kas 2016 Westland

 

Op zaterdag 2 en zondag 3 april zal 'Kom in de Kas' georganiseerd worden aan de Middenzwet in Wateringen.

Aanvang zaterdag 10.00 tot 17 uur. Zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Vrij parkeren op het veilingterrein van Flora Holland waar vandaan gratis pendelbussen rijden naar de Middenzwet.

Reageren? Info@westlandmedia.nl 

 

Vrijwilligersprijs De Loftrompet 2015 voor KBO 

                           Donderdag 24 maart 2016; NEWS ... De Loftrompet 2015 is gewonnen door de gezamenlijke Westlandse Katholieke Bonden voor Ouderen KBO. (foto links) De publieksprijs (foto rechts) ging met overgrote meerderheid van stemmen, (6000) naar de Rechtswinkel Westland die vrijwillig en gratis juridische adviezen geeft.    

                                                                                                              

Dit jaar was de feestelijke uitreiking in de Noviteit in Monster. De Loftrompet is een jaarlijks terugkerende vrijwilligersprijs die door de gemeente Westland in het leven is geroepen om de Westlandse vrijwilligers van organisaties extra in het zonnetje te zetten. 

De winnaars van de Loftrompet krijgen een oorkonde en een beeldje. Aan de publieksprijs is ook nog een bedrag van 250 euro verbonden. Wethouder Marga de Goeij heeft de prijzen uitgereikt.

Reageren? info@westlanmdedia.nl                                                                                              

 

                                

           Martha Barendse Winnaar Individueel 2015 foto BIB Westland

Tweede editie Groot Westlands Dictee

Vrijdag 18 maart 2016; NEWS ... Na het grote succes van vorig jaar kon de tweede editie van het Groot Westlands Dictee dit jaar niet uitblijven. Het taalevenement wordt gehouden op initiatief van de Rotaryclub Polanen en de opbrengst gaat, net als vorig jaar, naar het voorleesproject van de Westlandse Bibliotheek, de Voorleesvisie.

Iedereen kan meedoen en het is de bedoeling dat deelnemers zich laten sponsoren wat ten goede komt aan het bovengenoemde doel. Je kunt je opgeven als team of individueel, en kost slechts 10 euro per persoon.

In het verhaal van het dictee komen Westlandse gebeurtenissen, personen en plaatsen voor. De jury bestaat uit leden van de Rotaryclub Westland.

Wanneer; Woensdag 20 April 2016, van 19.30 tot 22.00 uur, bibliotheek Naaldwijk, Sint Martinusstraat 67. SNEL opgeven, er zijn maar 40 plekken. rotarywestlandpolanen@gmail.com

Reageren?info@westlandmedia.nl

 

Westlandse Koorvereniging Musica bestaat 25 jaar 

26 februari 2016; NEWS ... Het 25 jarige bestaan van koorvereniging Musica zal 'groots' gevierd worden met een concert op 8 april in de Sint Jan de Doperkerk in Wateringen. Bij dit concert zullen Topsolisten optreden waaronder onze Westlandse Wendy Krikken.

Langzamerhand heeft het ruim140 koppen tellende koor ook landelijke bekendheid gekregen. Maar ook buiten Nederland is het koor actief, en zal dit jaar optreden in België en Frankrijk.

Het uitgebreide, meest klassieke programma, trekt volle zalen en dat is dik verdient. Als je een optreden van dit koor hebt meegemaakt wordt je gegrepen door de grote verscheidenheid aan werken en het enthousiasme van dirigent en leden. Een concert bezoeken... 'is gewoon een avondje uit' ...waar je familie en vrienden gerust voor kunt uitnodigen.

Dirigent Gerard Breas is de oprichter en grote kracht achter dit orkest. Samen met een hardwerkend bestuur en commissieleden. Op 8 april zal het koor optreden in een compleet nieuwe outfit.

Voor het bestellen van kaarten voor het concert kun je terecht bij de leden, of bellen met 0621673845 of 0623377028, of via email; musica@caiway.net.

Tot ziens op 8 april 2016..!  

Reageren? info@westlandmedia.nl

 

Carnavals weekend Westland

Zaterdag 6 februari 2016; NEWS ... Diverse carnavalsoptochten togen door Westland waar veel belangstelling voor was. Wij waren in De Lier waar een vrolijke optocht voorbij.

Hele leuke voorstelling. Moeder van de Prins in de auto, en haar nazaten er achteraan ...     

  

                                                                                                                                                 

                                                                                     

  

                                                                                                                                                                               

   

  Reageren? info@Westlandmedia.nl

 

                                                                                           

 

                                                                                                                                                                                                                                --- Iedere keer als ik Westland On State bezoek (een reportage maak in welke vorm dan ook) wordt ik enorm gestimuleerd door het enthousiasme wat uit gaat van dit prachtige evenement. Dit komt zeker niet op de laatste plaats door de stuwende kracht van Agnes van de Berg (foto rechts) en Lenny Dijkshoorn die bruisen van energie, en dat slaat over op dit evenement. Prachtig.  

Woensdag 3 februari 2016; NEWS ... Westland On Stage is een beroepenfeest waar leerlingen van het VMBO kunnen ontdekken waar hun talenten, interesse en toekomst zou kunnen liggen door met diverse bedrijven in contact te komen en kennis te maken met de bedrijfstak. Leerlingen kunnen een zogenaamde 'match' maken, zeg maar een afspraak, om een bedrijf (of meerdere) van hun keuze te bezoeken en te leren kennen.

Leerlingen van het ISW Lentiz kwamen afgelopen dinsdag in drie groepen naar het evenement en bezochten de bedrijven die hun producten of diensten presenteerden. Sommige mensen van bedrijven hadden zich opvallend uitgedost om de aandacht te trekken en gaven het geheel zo een vrolijk aanzien.

Er was opvallend veel aandacht voor de politie, maar ook de zorg en de technische beroepen. "Schilderen moet nog steeds met de hand gebeuren", zei een schilder van een schildersbedrijven. En zo is het. Zo zijn er veel mooie vakken wat met je handen moet worden uitgevoerd en is zeker niet minderwaardig te noemen. Ook apotheker-of doktersassistent of Kraamzorg ligt binnen de mogelijkheden van de VMBO leerling. Alles bij elkaar uitdagingen genoeg wat de leerlingen goed moeten herkennen omdat hun toekomst ervan afhangt. Vakmensen blijven altijd nodig.

 

   

      

                                                                       Hulde aan de catering die het uitstekend gedaan heeft                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                          

         De 7de editie van Westland On Stage 2016 was een succes. Hun slogan luidt;

Alles mag je worden, Behalve ongelukkig, Beloofd?

Raageren? info@westlandmedia.nl

                                                                                               

Volle zalen voor Koorvereniging Musica 

Maandag 20 december 2015; NEWS ... De drie Kerstconcerten die de Westlandse koorvereniging Musica tot nu toe heeft gegeven, trok volle zalen. Met ruim 140 koorleden is dit een toonaangevend en representatief koor voor Westland dat onder leiding staat van de deskundige en altijd vrolijke dirigent Gerard Breas. (foto)

Eén concert op dinsdag 15 december in de Machutuskerk in Monster was  niet genoeg om de grote toestroom van publiek te kunnen verwerken. Op dezelfde avond werd nóg een concert gegeven. Hier speelde de jonge Zuid Koreaanse sopraan Sae-Jeong Kim (foto) een belangrijke rol met haar prachtige stem.

Het concert op zaterdag 19 december in de H. Bartholomeuskerk in Poeldijk was ook uitverkocht met 800 toehoorders, en pakte het koor groots uit. Een mooi en gevarieerd programma maakte dat je, 'een avond uit was'.

Onze Westlandse nachtegaal, Wendy Krikken, schitterde met haar prachtige zangstem tussen de overige sterren als pianist Jan Vayne, de Oekraïense Vocal Group Orphuis, het blaaskwintet Hi-Fife, de Koperblazers van de Mariniers, toetsenist Athur Postma, en organist Aarnout de Groen die bij de samenzang nu op het grote kerkorgel speelde. 

Ook zal het koor op 22 december nóg een groot optreden hebben in de Grote Kerk van Breda waar zij op uitnodiging een kerstconcert zal geven. Hier zal de klassieke  topzangeres Margret Roest optreden met het koor.

 

Kerstconcert Westlandse koorvereniging MUSICA

17 November 2015; Westlandse Koorvereniging Musica houdt op zaterdag 19 december 2015 een groots kerstconcert in de H. Bartholomeuskerk in Poeldijk. De bijna 140 tellende koorleden, onder leiding van dirigent Gerard Breas, zullen zondermeer weer een mooi concert geven zoals vorige jaren. De belangstelling voor dit bijzondere concert is groot.

Kaarten kunnen besteld worden via de leden of op 0621673845. 

 

            

 

 

                                       Oldtimerfestival `s-Gravenzande