Westland Media  Eevenementen 

 

Prachtig feest voor EK-kampioen Mendy van den Berg 

Mandy met haar trotse ouders

18 Augustus 2017 Reportages; Donderdagavond is Ek - Voetbal kampioen Mandy van den Berg (26) gehuldigd op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Eerst wilde de gemeente Westland geen aandacht schenken aan Mandy die opgeroeid is in Westland, maar na enig aandringen van de politiek ging de gemeente toch overstag. Mandy heeft inmiddels 90 interlands gespeeld, bijna net zo veel als haar mannelijke voetbal tegenhanger Arjen Robbe 92!

Mandy zei dat ze na het behalen van het Europese kampioenschap mooie dingen had meegemaakt maar dat deze bijeenkomst wel héél hartverwarmend is op Westlandse bodem. Direct na het behalen van het kampioenschap sierde de Westlandse vlag haar schouders.

Mandy is een voorbeeld voor jonge aanstormende Topsporters en ze staat voor iedereen klaar samen op de foto te gaan. Een échte TOP- sporter waar we trots op mogen zijn in Westland.

                                                                                                

                                                                                                 

                                                                                                                                                                                      

  

 Reageren? E. JohnNavarro@live.nl

                                                                                                       

 

Modeshow `s-Gravenzande

22 april 2017; De jaarlijkse modeshow van diverse winkels uit `s-Gravenzande trekt altijd veel publiek.                      

  

   © foto`s Westland Media                                                                                                              

   

                           © foto`s Westland Media                                     

 

   

                                                                                                     

    

 Reageren?JohnNavarro@live.nl

 

 

'Innovatie begint bij bedrijven ... zegt Karin Zwinkels ...

14 februari 2017; Het politiek Event van MKB Westland in samenwerking met VNO-NCW op 13 februari j.l. in een bomvolle zaal van De Kiem in `s-Gravenzande, was een succes. Niet in de laatste plaats door de gespreksleider Jort Kelder. Hij zorgt altijd wel voor wat reuring en de nodige ironie in zijn vraagstelling. Dat paste wel bij dit gezelschap van ondernemers.

Het doel van de avond was hoofdzakelijk onze plaatselijke politici aan de tand te voelen die zich kandidaat hebben gesteld voor een zetel in de Tweede Kamer. Karin Zwinkels als nummer 30 op de verkiezingslijst van het CDA, wist zich als tuinbouwvrouw en moeder van vier kinderen goed te profileren en had duidelijke stellingen over onderwijs, de positie van de tuinbouw en de zorg. Ook wil ze een apart ministerie voor land-en tuinbouw, natuur en voedsel. Ze kreeg van Jort niet echt veel gelegenheid haar standpunten voldoende duidelijk te maken maar pakte toch haar moment, tot hilariteit en respect van de zaal. Karin was in vorm! Jort zei lachend, "nu je mond houden jij, want jij gaat het toch wel redden". Leuk! Dat was een beetje de sfeer van de avond.

Arne Weverling, kandidaat voor de Tweede Kamer voor de VVD op nummer 29 en ex wethouder, profileerde zich onder andere in de 'pitch' van twee minuten die elk panellid kon houden, dat specifiek de tuinbouw een betere plek moet hebben in Den Haag en meer gehoord moet worden. Ook de Wet Werk en Zekerheid moet beter uitgevoerd worden.

Het arbeidsmigranten vraagstuk dat Weverling tijdens zijn wethouderschap landelijk op de kaart heeft gezet, moet in de praktijk beter uitgevoerd worden, zegt hij. Ook wil Weverling zich in Den Haag gaan bezig houden met Invest. Wat te maken heeft met durfkapitaal en innovatie voor jonge bedrijven.

   

Ook Tweede Kamerlid Marit Maij (foto onder) van de PvdA zat in het panel. Zij wilde serieuze vraagstukken aankaarten zoals de participatiewet, uitbuiting van arbeidsmigranten en over de zorg. In Westland zijn 127 mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank, dát moet een punt van discussie zijn, zei Maij.

Zij wilde als enige praten over integratie, zwakkere in de samenleving en de vluchtelingenstroom. De sfeer van deze avond liet echter niet toe dat ze daar echt diep op in kon gaan, als was zij voor mij de 'ster' van de avond. Zij doet niet luchthartig over grote vraagstukken die op dit moment spelen binnen onze samenleving en de wereld, wat zeker ook zijn weerslag heeft op Westland. Sommige mensen zijn niet geïnteresseerd in de waarheid, zo lijkt het.

Door gebrek aan verdere Tweede Kamerkandidaten uit Westland was ook Matthijs Sienot, (foto rechts boven) de nummer 21 op de kandidatenlijst van D66, uitgenodigd. Ook hij nam de zaken zeer serieus over zonneenergie, onderwijs (hoe kan het anders), maar op tuinbouwgebied is D66 minder actief. Sienot zou het best wel eens goed kunnen doen in de Kamer. Misschien kan hij middels voorkeursstemmen gekozen worden. Hij heeft er 16.000 nodig.

  

Echte diepgang kwam je niet tegen op dit 'Event'. Maar ach, daar zijn andere 'Events' voor. De gespreksleider begon zijn introductie met de opmerking dat hij gek werd van de rotondes in Westland. De grote huizen en de steeds duurdere auto`s hier, dat viel hem op. Oké. Er zijn nou eenmaal mensen die zich druk  maken over zaken die kennelijk alleen voor hen belangrijk zijn. Mag ook. Vrijheid, blijheid. Het was gezellig, de organisatie was goed, en de aanwezige hadden het naar hun zin. Mag ook wel eens. Toch? Jort, onze polderdandy, kreeg veel bijval.

 Reageren? JohnNavarro@live.nl

                                                                                                                                                                                                                                      

   Alles mag je worden, behalve ongelukkig ...

... dat geldt voor veel mensen en situaties waarin je verzeild kunt raken in je leven. Tóch is het goed dat de organisatie van Westland On  Stage zo`n slogan heeft omdat geluk in je leven zeker ook bepaald wordt door het werk wat je doen. Maak je op jonge leeftijd een keuze waarin je kunt exelleren, dus je prettig in voelt, maak je ook andere mensen blij. Als je een goede monteur, schilder, verwarmingsmonteur, een goede metselaar loodgieter, bakker, kapper ... noem het maar op, bent. Maak je andere gelukkig door JOUW vakmanschap.

De bedrijven die hun soort werkzaamheden presenteerde aan jongeren van het VMBO waren allen enthousiast over 'hun' professie en dat straalde af op de leerlingen die zoekende zijn naar een werkzame toekomst.

Hulde aan de organisatie en bedrijven die zich jaarlijks inzetten voor onze Westlandse jongeren en bezig zijn met 'hun' toekomst. Dat maakt Westland On Stage uniek.

                                                                 

                                                                                                                                                       

                                                         

                                               

 

                                                                                                                                                                                                                               

Westland On Stage, wat nu voor de tiende keer werd gehouden, is een beroepenfeest waar VMBO leerlingen kennis kunnen maken met bedrijven die ze zelf kunnen selecteren en die ze later nog bezoeken om het bedrijf beter te leren kennen. De leerlingen zijn positief over het evenement. De een weet wat hij/zij wil, de ander totaal niet, daarom is dit evenement van belang voor de toekomst van onze jeugd.   

Reageren? JohnNavarro@Live.nl 

12 februari 2017                                                                                        

                             

 

Nationale Zomerbloemententoonstelling trekt 15.000 bezoekers 

Maandag 12 September 2016; NEWS ... De 31ste. Nationale Zomerbloemen tentoonstelling in Naaldwijk die gehouden is van 8 tot 12 september, heeft 15.000 bezoekers getrokken. Opvallend is de terugloop van bezoekersaantallen in de laatste jaren van dit prachtige evenement. Een dergelijk tentoonstelling is in al zijn  bloemenpracht zeker het aanschouwen waard.

Er zijn mensen die domweg ieder jaar een bezoek brengen aan de tentoonstelling, maar er is ook een percentage mensen die zeggen,´we hebben het wel gezien´. Jammer. Méér reclame buiten Westland zal misschien mensen doen besluiten deze mooie tentoonstelling te bezoeken.

Voorlopig zijn er al weer plannen voor de 32ste. editie aankomend jaar. 

 

                                                          

       Nederlandse Veteranendag 2016

Zondag 26 juni 2016; NEWS ... Op zaterdag 25 juni werd de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag. Dit jaar duurde de stoet van Veteranen bijna anderhalf uur en lopen langzamerhand wel heel wat merkwaardige figuren mee. Het mag niet zo worden dat Veteranen steeds meer hun eigen groepje vormen zoals een groep die een bord voerden met de tekst; 'Veteranen in dienst van NS, en Veteranen in dienst van HTM'. Zij maken zich wel belachelijk, en je hoorde de reacties van het toekijkende publiek. Wanneer komen de Veteranen werkzaam van Philips, Blokker, Albert Heijn, en ga zo maar door, aan de beurt? Veterandag moet een serieus en waardig gebeuren blijven waar de organisatie zeker naar moet kijken.

 

 

                                                                                                                                                                                               

  

                                                                                Para-eenheid van het Korps Mariniers                                                                                                          

 

   

Later op het Malieveld waren mooie informatiestands te zien en werd een leuk en vrolijk programma op het grote podium gegeven. Té veel Veteranen, of wat hier voor doorgaat, gedragen zich niet altijd als (ooit) gezagsdragers door hun uitmonstering en overmatig drankgebruik. Geen reclame voor de krijgsmacht, maar dit is ook zeker niet representatief voor de huidige krijgsmacht

Ook opvallend was juist het nette gedrag van de huidige militairen die daar, ook zwaar gedecoreed, rondliepen en  wel waardig aan hun functie en uniform uiting gaven. Niks op aan te merken. Je hoefde maar iets te vragen aan de standhouders en je werd keurig te woord gestaan. Uiteindelijk hebben we nu een beroepsleger waar de meeste die op uitzending zijn geweest zoveel hebben meegemaakt waar veel Veteranen geen notie van hebben, zo lijkt het.

 

   

     

              Bevelhebber der strijdkrachten, generaal Middendorp                       Papua Nieuw- Guinea blijft leven                                                                                    

Veteranendag moet uiteraard blijven bestaan om waardering te geven aan zij die het echt verdienen. Niet aan een stel losgeslagen ex-militairen die ooit als dienstplichtige in een vredes-of oorlogsgebied, slechts drie of zes maanden, hebben gezeten. Respect voor zij die het verdienen. De wereld is verandert, onze huidige soldaten ook. Zij gaan van missie naar missie voor onze veiligheid, juist hun bescheidenheid siert ze, daar zijn geen echte versierselen voor nodig, vinden ze zelf.

Reageren? JohnNavarro@live.nl

 

Tekno Event 2016 druk bezocht 

Maandag 16 mei 2016; NEWS ... Het Tekno Event 2016 is in het Pinksterweekend iS wederom druk bezocht. Dit jaar waren er  ook prachtig beschilderde vrachtauto`s uit Engeland en Duitsland. Ook de Nederlandse trucks worden steeds meer beschilderd met taferelen van uiteenlopende aard. "Het gaat om de show maar ook een opdrachtgever vindt het vaak leuk hun vracht door een beschilderde wagen te laten vervoeren", zei een van de truckers.  "Wat zegt U?... of het duurder is met zo`n mooi uitgedoste wagen? Nee hoor. Wij hebben te maken met concurrentie, en daar moeten wij ons in aanpassen". 

 

          Reageren? JohnNavarro@live.nl

                                                                                                          


 

 35.000 bezoekers bij Kom in de Kas 2016

 

Zondag 3 april 2016; News ... Wederom is de 39ste. 'Kom in de Kas' een succes geworden. Het (voorspelde) mooie weer heeft daar zeker een rol bij gespeeld. Bij het bezoeken van de bedrijven viel op dat veel kwekers zich van hun beste kan wilde laten zien, maar er waren ook kwekers die hun gewassen zo hadden afgeschermd dat er niks of weinig te zien was. Hier moet de organisatie zeker de volgende editie aandacht aan besteden. Natuurlijk is er begrip, als er zoveel mensen in de kas komen, dat er ziektes kunnen worden overgebracht, 'maar dan moet een kweker gewoon niet meedoen'. Hiervoor is alle begrip.

 

De vele fietsers die de wandelaars soms 'bijna van de sokken reden', moet toch meer aandacht aan besteed worden. Het is begrijpelijk dat veel mensen met de fiets komen omdat de afstanden van de route best lang is om te lopen. Maar desalniettemin moet de voetganger beter beschermd worden. Misschien voetpaden, bij de volgende editie?

Het vervoer met de pendelbussen liep vlot. De presentatie in de bussen, wat mensen konden verwachten bij hun bezoek, oogstte veel waardering. Over het algemeen kon je merken dat de organisatie goed zijn best heeft gedaan alles in goede banen te leiden. Mooi zo. Op naar de 40ste. editie in 2017.

Reageren? info@westlandmedia.nl

                                                                                                                           

Carnavals weekend Westland

Zaterdag 6 februari 2016; NEWS ... Diverse carnavalsoptochten togen door Westland waar veel belangstelling voor was. Wij waren in De Lier waar een vrolijke optocht voorbij.

Hele leuke voorstelling. Moeder van de Prins in de auto, en haar nazaten er achteraan ...     

  

                                                                                                                                                                                                                                      

  

                                                                                                                                                                               

   

  Reageren? info@Westlandmedia.nl